OP Capitál - Exkluzivitás a pénzügyekben
op_sld2.jpeg
Küldetésünk

Magyarországon olyan pénzügyi szolgáltatói szerep felvállalása, ahol a fő cél a társadalom tagjainak minél fejlettebb pénzügyi kultúrára való nevelése hosszú távú ügyfél- és üzleti kapcsolatok kialakításával, amelynek alapja a valós pénzügyi igényeken alapuló vagyonteremtési szolgáltatás.

A kép nem elérhető

Vagyonkezelők

I. MetLife

ABN AMRO

A vagyonkezelő az ABN AMRO Bank N.V. tagvállalata, amely a világ 20. és Európa 12. legnagyobb bankja a saját tőke vonatkozásában. 1991-ben alakult az ABN Bank és az Amro Bank egyesüléséből. Jogelődje így 1824-re vezethető vissza. A Standard&Poor’s hitelminősítő által AA/AA („nagyon erős”) besorolású.
Az ABN AMRO AM által kezelt vagyon több mint 176 milliárd euró. A portfoliókezelés három központban folyik: Amszterdam, Chicago és Hongkong. A befektetési alapok mellett a cég 24 országban több mint 2000 intézményi ügyfél vagyonát menedzseli. A biztosító a vagyonkezelő által menedzselt befektetési jegyeket vásárolja.

 

Alliance Bernstein

Alliance Bernstein egy vezető nemzetközi alapkezelő, amely diverzifikált befektetési szolgáltatásokat kínál vállalati és egyedi ügyfelek részét szerte a világon. A társaság több mint 500 befektetési szakértővel dolgozik, több mint 20 országban.
A szerteágazó nemzetközi színtéren túl a társaság az ügyfelek személyre szabott befektetési megoldásai mellett egyéb pénzügyekben is szaktekintélynek számít a piacon.

 

American Express

Az American Express Bank’s Global Befektetési Csoport (GIC) független, vezető pénzügyi csoport, amely egyéni és intézményi befektetőknek, valamint ezek ügyfeleinek nyújt széleskörű, professzionális pénzügyi megoldásokat Európában, Ázsiában és Latin-Amerikában.
A GIC’s kibocsátott részvényei az American Express név alatt futnak 1987 óta. A csoport jelenleg 40 különböző eszközalapból álló portfoliót kínál az ügyfeleknek.

 

BNP Paribas

A világ egyik legnagyobb nemzetközi bankcsoportja. A világ 100 legnagyobb vállalatából 80 ügyfele a banknak.
Világszerte 85 országban van jelen, 150000 alkalmazottal, amelyből 119000 fő Európában dolgozik. A Forbes Magazine 2007-ban a világ 14. legnagyobb vállalataként rangsorolta. A bankszektor 6. helyezettje, a francia cégek között 1. helyen szerepel.
Három fő üzletága: vállalati és befektetési banki tevékenység, vagyonkezelés és kapcsolódó szolgáltatások, lakossági banki tevékenység.
Nemzetközi hitelminősítő intézetek értékelése alapján (rating) a társaság AA+, Aa1 besorolású.
A BNP Paribas 15 éve képviselteti magát Magyarországon. Az Euromoney 2004-ben a „A legjobb finanszírozó bank Magyarországon” díjjal tüntette ki.

 

Concorde Befektetési Alapkezelő Zrt.

A Concorde 1993. évi megalapítása óta integrált befektetési szolgáltatásokat nyújtó társasággá vált. 1998 elejétől, mint befektetési társaság rendelkezik a befektetési banki szolgáltatások teljes körének nyújtásához szükséges engedélyekkel. A vagyonkezelő szaktudását tükrözi, hogy három alapot (Concorde Részvény, Concorde 2000, Concorde Kötvény) kezelt a 2002-ben az év hat legjobb hozamúnak választott alapja közül. Teljesítményét a befektetési szakma képviselői – a Befektetési Alapkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) – „Az év legjobb alapkezelője” címmel ismerte el. Mind a mai napig a hazai értékpapír alapokat kezelő cégek közül egyedül birtokolja ezt a címet. A Concorde Alapkezelő közel tizenöt éves intézményi vagyonkezelési gyakorlatával és eredményeivel bizonyította, hogy rendelkezik azzal a szakértelemmel és empátiával, amely a sikeres vagyonkezelés feltétele. A Concorde Alapkezelő közel 50 pénztári és biztosítói portfolió kezelője, összesen több mint 60 milliárd forint értékben.

 

Credit Suisse Asset Management

A világ egyik vezető, 150 éves múlttal rendelkező pénzügyi szolgáltatójaként, a Credit Suisse világszerte nyújt ügyfelei számára befektetési banki, privát banki és vagyonkezelői szolgáltatásokat. Az alapkezelői divízió megközelítőleg 530 milliárd dollárt kezel, 18 országban van jelen és 2590 főt foglalkoztatott globálisan. Ügyfélkörében magánszemélyeken kívül kormányok, intézmények, vállalatok is szerepelnek.
A Credit Suisse vagyonkezelési divíziója globálisan integrál hálózatként működik, 18 országban erre a tevékenységre szakosodott irodával, hogy ügyfelei számára a bank legjobb befektetési lehetőségeit közvetíthesse világszerte.

 

DWS

A DWS Akkumula erős nemzetközi háttérrel rendelkezik, hiszen a német Deutsche Bank Csoport tagja, amely piacvezető Németországban. Európában a DWS minőségi szolgáltatásaival és 177 milliárd eurós régióbeli vagyonkezelési összegével a második legnagyobb befektetési alapkezelő. Az 1956-os alapítású, frankfurti székhelyű társaság világviszonylatban egyike a világ Top 10 vállalatának.
A DWS az utóbbi években szolgáltatásait az európai kontinensen kívülre is kiterjesztette, termékei elérhetőek már az Egyesült Államokban, az ázsiai-csendes-óceáni térségben és a Közel-Keleten.
A vagyonkezelő diverzifikált portfolió-összeállításával, valamint folyamatos piacfigyelési és –elemzési munkával törekszik a befektetési kockázat minimalizálására.

 

Fidelity Investments

A társaság 1969-ben alakult Bostonban. Az Egyesült Királyság legnagyobb alapkezelőjeként tartják számon. Az általa kezelt vagyon körülbelül 250 millió dollár.

 

Franklin Templeton Investments

Fél évszázada alakult, napjainkra globális befektetési társasággá nőtte ki magát, világszerte 150 országban van jelen. Körülbelül 621,5 milliárd dollár értékű vagyont kezel.

 

Goldman Sachs

1869-ben alakult New Yorkban, elsőként jelent meg a Wall Streeten (MBA), körülbelül 523 milliárd dollár értékű vagyont kezel.

 

HSBC

A világ egyik legnagyobb bankja, központja Londonban található. A gyökerei egészen 1865-ig nyúlnak vissza és innen ered a neve is miszerint „Hongkong and Shanghai Banking Corporation”, azaz HSBC, ahol a távol-keleti régió és Európa közötti kereskedelmi ügyletek finanszírozását látta el.
A HSBC Group 83 országban van jelen csaknem 10000 irodával, többek között Európában, az ázsiai térségben, Amerikában, a Közel-Keleten és Afrikában. Befektetési termékskálája igen széles, így a részvény- és kötvényalapjainak stratégiája a globálistól a speciálisig terjed; legyen ez egy nagyobb régióban vagy csak egy bizonyos piacon. A kockázati profilok, hozamok vagy növekedési stratégiák tekintetében is széles palettával rendelkezik a nemzetközi befektetések terén.

 

JP Morgan

A nagynevű alapkezelő társaság 200 éves múltra tekint vissza. Nemzetközi jelenléte 40 nagyvárosra terjed ki, az általa kezelt vagyon körülbelül 790 milliárd dollár. A JP Morgan a világ egyik legnagyobb bankja, tagja a JP Morgan Chase&Co. Csoportnak. A pénzintézet 1,5 milliárd dollárnyi vagyont kezel több mint 50 országban, méretéből adódóan pedig részét képezi a Dow Jones Industrial Average 30 vállalatából álló indexnek.

 

Julius Baer

A Julius Baer Csoport az egyik legnagyobb független vagyonkezelő társaság Svájcban, amelynek gyökerei a 19. századra nyúlnak vissza. A Csoport kizárólag egyéni banki szolgáltatásokra, valamint egyéni és intézményi ügyfelek vagyonkezelésére koncentrál.
2005 óta a Julius Baer csoport tagja a GAM, a világ vezető vagyonkezelő társasága is. A Julius Baer márka a globális vállalat erejét és az ebben rejlő lehetőséget kombinálja a személyre szabott megoldásokkal. A cég termék és szolgáltatáspalettájával a megbízhatóságot, a folytonosságot, a minőséget, a teljesítményt és az innovációt képviselő ügyfelei felé.

 

K&H Értékpapír Befektetési Alapkezelő Zrt.

Az alapkezelő a belga piacvezető KBC Bank helyi leányvállalatának tagja, amely közel 12 %-os részesedésével a befektetési alapok hazai piacán a 3. helyet foglalja el. A pénzintézet élen jár a piaci innovációk területén. 2006 novemberében a K&H alapokba kezelt vagyon meghaladta a 450 milliárd forintot. A pénztári vagyonkezelés és az intézményi portfoliókezelés keretében kezelt vagyonnal kiegészítve, az összes kezelt vagyon több mint 525 milliárd forintot tesz ki. Az alapkezelő hatékonyan ötvözi az erős nemzetközi háttér nyújtotta tapasztalatokat a hazai szakértelemmel, amelyet a befektetések menedzselésében eredményesen kamatoztat.

 

KBC Asset Management

Az 1998-as alapítású KBC Csoport Belgium egyik legnagyobb cége, és Európa egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltatója. Összesen több mint 51000 embert foglalkoztat, és 11 millió ügyfél igényeit elégíti ki. A lakossági bankszolgáltatások mellett foglalkozik biztosítással és portfoliókezeléssel is, kiszolgálja a vállalatok igényeit is, s ezen felül befektetési részlege is van. Világszerte 30 országban van érdekeltsége. Az Asset Management divízió 2000-ben alakult, ma már 30 országban működik, és megközelítőleg 315 milliárd euró vagyont kezel.

 

Merril Lynch

Az 1914-ben alapított Merril Lynch, a világ egyik legnagyobb vagyonkezelő, és tanácsadói pénzintézete, amely 40 országban képviselteti magát nagyságrendileg 1,6 milliárd dollár kezelt vagyonnal. Széleskörű tevékenységi palettával rendelkezik mind a privát ügyfélkör, kisvállalati és üzleti szférában. A Merril Lynch nagyságrendileg 50%-ban tulajdonos a világ egyik legnagyobb befektetési alapkezelőjében a Black Rock-ban, mely több mint 1 milliárd dollár értékű vagyont kezel.

 

QUANTIS Investment Management Zrt.

A QUANTIS Közép-Kelet Európában egyedülálló multimanager alapkezelő. A QUANTIS szakemberei által kifejlesztett Q-SELECT befektetési alap kiválasztási modell segítségével a világ legjobb alapkezelők alapjaiból állítja össze portfolióját. A Q-SELECT modell, amely 30 %-ban kvantitatív és 70 %-ban kvalitatív módszerre épít, biztosítja, hogy az alapkezelők kiválasztása független és célja kizárólag a teljesítmény maximalizálása.

 

Rotschild

1764-ben Meyer R. érmekereskedelemmel foglalkozott, majd az 1800-as évek elején öt fia indított pénzügyi vállalkozást. Ma már nemzetközi jelenlét jellemzi a céget, hiszen 30 országban van jelen.

 

Schroder

A Schroder Asset Managementet 1804-ben alapították Londonban. Ma a luxemburgi székhelyű Schroder befektetési alapkezelő társaság az egyik legnagyobb független vagyonkezelő a világon.
A társaság által kezelt teljes vagyon meghaladja a 200 milliárd eurót. A vagyonkezelő a világ 27 országában van jelen, alkalmazottainak száma eléri a 2700-at. Közülük több mint 320-an elemzőként és alapkezelőként dolgoznak. Hozzáértésük és a pénzügyi piacokon szerzett több mint 200 éves tapasztalatuk segítségével kizárólag fő tevékenységükre, azaz ügyfeleik vagyonának kezelésére összpontosítanak.

 

II. CIG Pannónia

Aberdeen Asset

Az Aberdeen Asset Management Hungary Alapkezelő Zrt. az Egyesült Királyságban bejegyzett független vagyonkezelő vállalat, az Aberdeen Asset Management PLC teljes tulajdonú leányvállalata, amely európai és ázsiai társvállalataival együtt alkotja az Aberdeen Asset Management Vállalatcsoportot. Az Aberdeen kizárólag vagyonkezeléssel foglalkozik, amely alapvetően részvény-, kötvény-, ingatlan- és alternatív befektetések kezelését foglalja magába.
A Csoport 1983 óta folytat aktív vagyonkezelést, és mára már több mint 201,1 milliárd euró* értékű vagyont kezel. A vállalatcsoport 30 irodával rendelkezik 24 országban.

 

Concorde Befektetési Alapkezelő Zrt.

A Concorde 1993. évi megalapítása óta integrált befektetési szolgáltatásokat nyújtó társasággá vált. 1998 elejétől, mint befektetési társaság rendelkezik a befektetési banki szolgáltatások teljes körének nyújtásához szükséges engedélyekkel. A vagyonkezelő szaktudását tükrözi, hogy három alapot (Concorde Részvény, Concorde 2000, Concorde Kötvény) kezelt a 2002-ben az év hat legjobb hozamúnak választott alapja közül. Teljesítményét a befektetési szakma képviselői – a Befektetési Alapkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) – „Az év legjobb alapkezelője” címmel ismerte el. Mind a mai napig a hazai értékpapír alapokat kezelő cégek közül egyedül birtokolja ezt a címet. A Concorde Alapkezelő közel tizenöt éves intézményi vagyonkezelési gyakorlatával és eredményeivel bizonyította, hogy rendelkezik azzal a szakértelemmel és empátiával, amely a sikeres vagyonkezelés feltétele. A Concorde Alapkezelő közel 50 pénztári és biztosítói portfolió kezelője, összesen több mint 60 milliárd forint értékben.

 

Cashline Értékpapír Zrt.

A társaság 1994-ben alapult, mint független értékpapír-kereskedő. A sikeres működés eredménye a cégcsoport fejlődését szolgálta, így a Cashline 1997-ben az értékpapír forgalmazási szolgáltatások teljes skáláját kínáló értékpapírcéggé, majd miután 1999-ben a tulajdonosok a Cashline alaptőkéjét 1 milliárd forintra emelték, ezzel a Társaság teljes körű értékpapír piaci szolgáltatásokat nyújtó integrált befektetési társasággá válhatott.
Az értékpapírcég fejlődésével párhuzamosan a társaság tulajdonosai a cégcsoport tevékenységét is bővítették folyamatosan kiterjesztve a magántőke befektetésekre, befektetési alapkezelésre, kockázati tőkealap kezelésre és biztosításközvetítésre.

 

Pioneer Befektetési Alapkezelő Zrt.

A Pioneer Alapkezelő Zrt. a Pioneer Global Asset Management S.p.A tulajdonában van 2006 októbere óta. A társaság a UniCredit Group tagja. Az UniCredit Európa vezető bankjai közé tartozik, egyike Európa 50 legnagyobb vállalatának.
Jelenleg a Pioneer Alapkezelő Zrt. teljes körű befektetés-kezelést végez, amely tevékenységét szervezetileg és szakmailag is teljes egészében a saját személyi állományának és technikai felszerelésének platformján folytatja. A társaság tevékenységének főprofilját a vagyon-, alap- és portfoliókezelés adja, emellett foglalkozik még befektetési tanácsadással, valamint saját befektetési jegyek forgalmazásával.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Kapcsolat

Központ:
RiverLoft Iroda és Apartmanház
1138 Budapest, Népfürdő u. 3/b. II/201.
Ügyfélszolgálat nyitva tartása:
H-P 09.00-17.00

Elérhetőségek:
Központi ügyfélszolgálat: +36 20 665 7330
Faxszám: +36 1 783 1184
E-mail: 

A média munkatársai számára:
Pozsonyi Orsolya
vezérigazgató
Telefon: +36 20 928 8023

Panaszkezelési információk

Ügyféltájékoztató

Facebook

Üzenetküldés

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input